2012. augusztus 21., kedd

DIY - Fonott gyöngykarkötő

Sziasztok!
A Youtube-on találtam erre a könnyen elkészíthető, de csodaszép nyári karkötőre! Nincs is szükségünk sok mindenre, csupán hímzőcérnára, vagy bármilyen gyöngyfűzésre alkalmas cérnára, gyöngyökre és egy színben passzoló gombra.


Eszközeim :)

 1. A madzagból vágjunk le két minimum 60 centis darabot. Hajtsuk félbe mindkettőt, majd a hajtásnál kössünk egy csomót így, hogy az így kapott hurkon éppen átférjen a gomb.2. A fonáshoz 3 szálra van szükségünk, ezért a negyediket lecsippenthetjük a csomónál. (én egy tűvel lefogtam az egészet, így könnyebb lesz fonni)

3. 1-2 centiig egyszerű, mezei fonással fonjuk végig a 3 szálat.4. Itt álljunk meg, ugyanis most jönnek a gyöngyök. Soron következő szálra fűzzünk fel egy gyöngyszemet.5. Még ne tegyük középre, hanem fűzzünk egy másik gyöngyöt a másik oldali szálra is.6. Most fonjuk össze a két gyöngyös szálat, majd húzzuk meg jó szorosra, de vigyázzunk, hogy a gyöngyök és a szálak a helyén maradjanak.


Ezt ismételgetjük addig, amíg majdnem átéri a csuklónkat. Ha elértük a megfelelő hosszúságot, akkor megállunk, s úgy ahogy az elején fonunk 1-2 centit gyöngyök nélkül, majd görcsöt kötünk a fonat végér. Erre ráhúzzuk a gombot, s jól rácsomózzuk. A felesleges megmaradó cérnaszálakat levágjuk, és KÉSZ IS! :)
Hogy tetszik? Hordtok általatok készített ékszereket?


4 megjegyzés:

 1. ezt már én is megcsináltam, nagyon szuper :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem is. Ha rájösz a technikára, akkor már gyorsan is haladsz vele. :)

   Törlés
 2. Ez tetszik.*-* Szoktam YouTube-on keresgélni a videók között, de erre még nem sikerült rátalálnom. ( : Jelenleg csak 2 sajátkészítésü karkötöt viselek, amit indiáncsomózással készítettem el. ( :

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az indiáncsomózásos karkötők is szuperek, én is hordtam olyat, de most épp ez a gyöngyös nálam a favorit. :)))

   Törlés